Varför valde ni Maquire som samarbetspartner?
Jag uppfattar Maquire som mycket proffsiga och en framgångsrik aktör i Västsverige, där vår bransch är väl representerad och möjligheten att hitta attraktiva kandidater är stor. De har ett starkt varumärke och hög igenkänningsfaktor. 

Vad var Maquires största bidrag som samarbetspartner?
Maquire har en tydlig process som jag enkelt kan förhålla mig till. Tidplanen gjorde det möjligt för mig att följa och delta i processen trots en tight kalender. Mycket handlar om framförhållning vilket Maquire är riktigt bra på. De använder bra och värdefulla verktyg, något som vi inte har inom företaget. Jag kände mig trygg under hela processen och tvivlade aldrig på att vi skulle komma i mål.

Vad såg du som den största utmaningen i rekryteringsprocessen?
Att hitta rätt personprofil utöver den formella bakgrunden. Många kandidater har ett vasst CV med många skills, men utmaningen är att hitta en person som passar i just vår organisation och kultur. Maquire har förmågan att förstå oss som företag och vår bakgrund - rekrytering är matchmaking på högsta nivå!

Vad särskiljer Maquire från andra aktörer i branschen?
De har stor respekt för de sökande och har byggt upp ett starkt nätverk av kandidater. Men även en plattform för intressanta möten och mingel för både kunder och kandidater. 

Har du något råd till andra som ska rekrytera ledare?
Använd professionell hjälp – det betalar sig i slutändan. Det är viktigt att känna förtroende för rekryteringsföretaget och förlita sig på processen. Det handlar inte bara om att få ett avslut, utan att göra en bra och gedigen analys under processens gång. Personkemin måste stämma med rekryteringskonsulten – man gör affärer med människor, och det ska vara roligt att göra business!